Wat is Vrijwilligersagenda.nl?

Wat is vrijwilligersagenda.nl?

Vrijwilligersagenda.nl is een online hulpmiddel voor het inroosteren en het maken van matches tussen geplande activiteiten en vrijwilligers.

Tijd voor het vinden van vrijwilligers

Bij veel organisaties bestaat een groot deel van het werk van beheerders uit het maken van matches tussen gebruikers en activiteiten. Hiervoor moet de coördinator veel bellen en mailen. Veelal krijgt de coördinator een nee te horen of krijgt hij geen contact, waardoor veel tijd verloren gaat.

Maken van matches

Vrijwilligersagenda.nl is het middel om de match eenvoudig te kunnen maken. Beter nog, de vrijwilligersagenda biedt de gebruiker de mogelijkheid om zelf in te zien welke activiteiten er zijn en kan er zelf op reageren en interesse te tonen. De gebruiker kan dit altijd doen, want Vrijwilligersagenda.nl is 24 uur per dag beschikbaar. Dit zorgt ervoor dat de coördinator veel minder tijd kwijt is aan het plannen (tot wel 80%) en eigenlijk alleen nog op zoek moet naar vrijwilligers voor activiteiten waar te weinig interesse voor getoond is.

Betrokkenheid en inzicht

Een groot voordeel is ook de extra betrokkenheid die de vrijwilliger krijgt: hij ziet namelijk precies wat er gaande is en is altijd op de hoogte. Om dit te versterken stuurt de Vrijwilligersagenda.nl eens per week een email uit met de nieuw geplande activiteiten.

Niet alleen voor vrijwilligersorganisaties

Hoewel Vrijwilligersagenda.nl van oorsprong een handige programma was met een focus op vrijwilligersorganisatie, wordt het programma ook steeds meer gevonden door commerciele partijen, scholen, etc.

Vrijwilligers gezocht?

Helaas, die hebben wij niet. We bieden alleen de mogelijkheid om ze eenvoudig in te plannen.